Framgångsrik viktminskning i Kungälv

Framgångsrik viktminskning i Kungälv

Hejsan alla godingar

Det här året har jag hittills haft ganska stort fokus på min viktminskning och det har gått väldigt bra. Jag kom i kontakt med en personlig tränare och coach i Kungälv som gett mig väldigt många bra redskap. Mitt mål har varit hälsosam viktminskning det vill säga att jag vill hellre gå ner långsamt och stabilt än att gå på en diet och rasa i vikt som jag sedan går upp igen när jag börjar äta vanligt. Min ambition är ju också att det inte bara ska handla om viktminskning utan viktbalans och att ha motivation att behålla den hälsosamma livsstil som jag skapar mig.

Jag har fått hjälp med både kost och träning men också utforskat en del själv vad jag tycker om att göra och vad jag tycker fungerar. Man märker ju snabbt på sitt mående, speciellt när man väl börjat lyssna mer till kroppen och ta hand om den bättre, vad som fungerar och inte. Jag har till exempel inte riktigt fastnat för att träna på gym utan jag bad min personliga tränare om övningar jag kan göra hemma. Sedan skaffade jag mig en cykel så att jag använder den om jag till exempel ska till affären bara för att handla något litet istället för att ta bilen. När jag ska veckohandla så använder jag fortfarande bilen.

Jag teamade ihop mig med en kompis så jag promenerar med tre eftermiddagar i veckan och de dagarna där emellan gör jag hemmaträning, sen har jag vilodag på söndagar. Men nu när jag ser så fint resultat på min viktminskning och känner hur bra jag mår så gör ju den ökade energin att jag sällan har helt och hållet en vilodag. Men jag får om jag skulle vilja och bara att sätta rimliga krav och mål på mig själv har varit väldigt bra. Ha nu en underbar dag allihop!


Kommentarer är stängda.