Du förtjänar en massage

Du förtjänar en massage

Dina muskler gör ont, din kropp är öm och det känns som om du är på väg att falla ihop i en hög. Kanske är det dags att boka in dig för en massage och sätta dig själv i första rummet för en gångs skull i ditt hektiska liv.

Förr eller senare hamnar vi alla i den här situationen; vi går till gymmet, lyfter vikter och tränar våra kroppar, men när vi verkligen pressas är det oftast våra kroppar som ger vika först innan något annat gör det. När våra kroppar är trötta ger de oss varningssignaler om att det är dags för oss att ta hand om dem innan allvarlig skada uppstår. Ett av dessa varningssignaler är muskelvärk – något som lätt kan botas med hjälp av professionell massage.

Massage är fördelaktigt, oavsett om den är avkopplande eller terapeutisk, eftersom den minskar spänningar och hjälper musklerna att släppa ut ackumulerad mjölksyra, som är orsaken till ungefär 80 procent av muskelsmärtan. Ömhet kan också orsakas av glykogenförbrukning i musklerna efter ansträngande träning. Massage stimulerar blodflödet, vilket uppmuntrar avfallsprodukter att lämna muskler och vävnader snabbare så att de kan återhämta sig snabbare efter ett träningspass eller någon typ av fysisk ansträngning. De strykande och knådande rörelser som används vid massage stimulerar också nerverna och ökar produktionen av endorfiner.

Massage får dig inte bara att må bra, utan är också mycket bra för din hälsa, precis som att ta hand om våra kropparär. Det ökade blodflödet till följd av massagen förbättrar kroppens immunförsvar och dess förmåga att transportera syresatt blod genom hela kroppen.

Om du någonsin har känt dig överväldigad av arbete eller familjeansvar och aldrig verkar ha tid för annat än att sova och äta, gå på massage så snart som möjligt! Det kan vara svårt att slappna av i dagens värld eftersom det alltid finns något vi måste ta hand om.

Kommentarer är stängda.