Det hjälper att få prata ut

Det hjälper att få prata ut

God dag alla läsare! Snart är den här dagen till ända och jag vill faktiskt ägna dagens inlägg till att skriva lite om samtalscoachning. Innan jag går vidare in på det vill jag först hälsa er alla hjärtligt välkomna till ett nytt inlägg här på bloggen. Våren är i luften och vi har lämnat de mörka månaderna bakom oss, nu blickar vi fram mot ljusare tider vilket enligt mig är helt underbart. Jag hoppas att ni har haft det bra sedan mitt senaste inlägg och att ni hunnit få njuta lite av solen. Själv har jag spenderat en stor del av tiden inne på mitt kontor, lite tråkigt men jag har hunnit med att få lite solljus jag också. Som jag tidigare skrev så skulle det här inlägget handla lite om samtalscoachning, och jag tänker att jag kommer börja med att berätta vad det innebär. Coachning är över lag ett ganska brett begrepp men generellt så handlar det om att hitta vägar framåt, att må bättre helt enkelt. Vid samtalscoachning så pratar man med en coach/vägledare för att lokalisera vilka bekymmer man har och sedan arbetar man gemensamt för att hamna på rätt bana igen. Jag tycker samtalscoachning är en väldigt bra tjänst som kan hjälpa en vid många olika situationer. För mig handlade det väldigt mycket om stress, jag hade svårt att slappna av ordentligt vilket ledde till sömnproblem som i sin tur orsakade att jag inte kunde fokusera när jag väl behövde det. Med samtalscoachning kan man få hjälpen för att släppa saker och gå vidare. Jag lärde mig att lämna jobbet utanför mitt hem, vilket har gjort stor skillnad för min stress. Dessutom fick det mig att inse mina begränsningar och lära mig hantera stressade situationer. Ibland är det faktiskt bra att få prata ut lite för att hitta tillbaka till sitt bästa jag. 


Kommentarer är stängda.